Rådgivning, projekter, prototyper

Vi har - i store træk - teknologierne til at nå målsætningen om 70% reduktion af CO2 udledningen i 2030 i transport og energisektorerne.

Batterier, batteristyrings-systemer, effektive motorer osv., der er forbrændingsmotorerne overlegne på langt de fleste parametre - og i særdeleshed på totaløkonomi!

Teknologierne udvikles i stadig større tempo ligesom infrastrukturen begynder at være på plads de fleste steder. Fra 2035 er det ikke længere tilladt at sælge fossildrevne biler i EU - men allerede sidste år - 2022 - meddelte Volvo at de nu helt stopper salget af fossil-biler i Danmark som det andet land efter Norge! Mange andre mærker forventes at følge trop.

4-leaf indgår i projekter af forskellig art og hjælper nye teknologier på vej gennem aktiv deltagelse i pilotprojekter og konsulentbistand. Nedenfor en række eksempler:

Kombinationstransport el-bil - tog

Som en del af Interreg projektet "Mobilitet på Tværs" har vi, i samarbejde med RegionH og GATE21 udarbejdet en rapport omkring kombinationstransport mellem el-bil og tog.

Der er sket en enorm stigning i antallet af personbiler på vejene. Alene i perioden fra 2000 - 2020 er der kommet 850.000 flere biler på vejene. En stigning på 46%. Regeringens målsætning om at få 1 mio. el-biler på vejene i 2030 er dels ikke særlig ambitiøst og dels er målepunktet forkert når det handler om at reducere udledning af klimagasser. Reduktion i udledningerne sker ved at reducere antallet af fossil-drevne biler og flytte mere persontransport over i kollektiv transport.

Rapporten, incl. en analyse af potentialet for ladestandere ved stationer, sætter fokus på kombinationstransport mellem el-bil og tog. Rapporten  findes her>>

Rapport vedr. elektrificering af renovationskørsel

4-Leaf Consulting har for Copenhagen Electric udarbejdet en rapport og en guide, der afdækker erfaringer fra ind- og udland til dato, giver en markedsstatus på elektriske renovationskøretøjer og slutteligt findes en guide målrettet kommuner og andre interessenter.

Første udgave af rapporten blev udgivet i 2021 og en opdateret rapport er udgivet i august 2023. Den opdaterede rapport indeholder flere cases fra bla. Gøteborg, Vejle kommune og ARC ligesom der også er tilføjet en undersøgelse blandt medlemmerne af brancheforeningen Cirkulær.

Opdateret rapport er tilgængelig via elbilviden.dk>>

Opgradering af batteri i e-golf

Vi startede med at tage egen medicin:
VW e-golf fra 2015 med 24 kwh batteri og 143.000 på nålen havde tabt lidt af kapaciteten (ca. 15%) og ved vinterkørsel gav det lidt udfordringer på rækkevidden.

Løsningen var at tage batteriet fra en af de nyere modeller (fase 2: 2017-2020) med en kapacitet på 36 kwh. Vi fandt en skadet 2019 model med kun 10.000 på nålen som donor.

Resultatet blev at rækkevidden herefter nåede op på 272 km mod den tidligere rækkevidde på 155 km.

CASE / Kundeprojekt:

Vi fik skiftet batteri på vores snart 6 år gamle e-Golf med 130000  km på klokken. Ikke at batteriet var blevet meget dårligere, men tanken om at kunne køre over 100 km længere på en opladning uden at skifte bil betød meget for os.

Og det har vi ikke fortrudt - næsten som at få ny bil igen. Prisen for at få skiftet batteri er overkommelig, og da vi fik solgt det gamle batteri var det en billig omgang.

Carsten Sørensen

Hybrid diesel-elektriske busser

4-leaf Consulting udvikler, i samarbejde med en række partnere, en hybrid diesel-elektrisk løsning der på baggrund af den eksisterende diesel baserede drivlinie, reducerer CO2 udledningen og diesel forbruget.

Projektet har, uden succes, søgt om støtte via EUDP og er derfor nu lukket.