El i Vejtransporten

IDA Automotive og IDA Energi afholdte i samarbejde med DaCES, Drivkraft Danmark og Business Fredericia en heldags konference omkring El i Vejtransporten.

Konferencen blev afholdt den 7. maj 2024 på Trinity hotel i Fredericia hvor du kan opleve både danske og udenlandske talere fremlægge teknologiske løsninger og erfaringer der skal hjælpe os på vej med elektrificeringen i vejtransporten.

Læs mere på IDA's hjemmeside: https://ida.dk/arrangementer-og-kurser/konferencer/el-i-vejtransporten

Se eller gense konferencen på IDA Play her>>> (dårlig lydkvalitet på det første indlæg de første ca. 5 min.!)

El i den tunge transport

IDA Automotive, Dansk Erhverv og ITD indbyder til konference omkring elektrificering af den tunge transport. Vi har sammensat programmet med fokus på erfaringer og videndeling og hvor der skabes rum for holdninger og debat.
En rapport fra KcKinsey fra 2022 slog fast, at el og brint udkonkurrerer diesel som drivmiddel i stort set alle segmenter i den tunge transport, så transitionen ER undervejs. Se program fra dagen her>>

Over 140 deltog i konferencen, dels hos IDA og dels online på konferencen der blev åbnet af Rasmus Prehn, formand for folketingets transportudvalg, med ordene; "dette må være årets vigtigste konference".
Konferencen blev optaget og kan nu opleves eller genopleves på IDA play her>>

 

Hyperloop - fremtidens emissionsfri transport kommer nærmere

Siden Hyperloop blev introduceret af Elon Musk tilbage i 2013, har Hyperloop undergået en udvikling fra hype til at teknologierne og standarderne nu nærmere sig et stadie, hvor de første ruter planlægges.
Hyperloop kan betragtes som en mellemting mellem fly og tog, med vogne (pods), der kører i et nær-vakuum miljø, der minder om det miljø fly bevæger sig i.

På dette første Hyperloop-arrangement i Danmark kan du høre om mulighederne med Hyperloop fra Hyperconnected Europe, få en status på standarder og regulativer og ikke mindst blive opdateret på viden om Hypernex-projektet under Europes rail der afsluttedes her i marts måned. 

Se eller gense arrangementet her>>

Trådløs opladning ved induktion

Trådløs opladning via induktion er et afprøvet koncept gennem mere end 20 år. Er vi på rette spor når det gælder etablering af lade-infrastruktur til en fremtidig elektrificeret verden – til lands, til vands og i luften?

Dr Sergio Perez fra tyske IPT Technology tager dig med på en “wireless charging journey” som giver indblik i hvor langt teknologien er kommet indenfor de forskellige områder – og ikke mindst ser nærmere på hvor de mest interessante perspektiver er på kort og mellemlang bane.

Eventet afholdes online den 24. februar kl. 17.00. Læs mere og tilmeld her>>

Se eller gense eventet via dette link>>

ELBILERNE KOMMER! – er ladeinfrastruktur og elnet klar?

Salget af elbiler i Danmark ser ud til at nå op på 1+ million elbiler i 2030. Der er dog to barrierer som potentielt kan bremse elektrificeringen af persontransporten – manglen på ladeinfrastruktur og elnettets evne til at levere den fornødne effekt.

Andreas Thingvad vil, bl.a. baseret på sin PhD afhandling, fortælle om den nyeste forskning på området og komme med konkrete bud på hvordan både ladestandere og elnet kan understøtte bilernes behov samt hvordan el-bilerne potentielt kan levere systemydelser.
Desuden vil Peter Bach Andersen, DTU, give en præsentation af FUSE projektet i hvilket DTU, sammen med en række offentlige og kommercielle aktører, fokusere på ladeinfrastruktur til byområder.

Arrangementet afholdes den 19. januar på DTU og der vil slutteligt være mulighed for rundvisning i EV-lab for de interesserede.

OPDATERING: Næsten 300 har tilmeldt sig arrangementet hhv. online og fysisk. Desværre er vi nødt til at aflyse den fysiske del grundet coronarestriktioner! Tilmelding til online deltagelse her>>

Webinaret blev optaget og kan ses eller genses via dette link>>>

Renovationsbiler på EL – Hvor langt er de?

Hør om status på elektrificering på affaldsindsamlingsområdet og se den nye Scania Renovationsbil som ARC modtager i december 2021. IDA Automotive byder på foredrag og fremvisning af køretøjet.

Der er mulighed for deltagelse fysisk og online. Læs mere om arrangementet og tilmeld her>>

Arrangementet blev optaget og kan, sammen med en video der er optaget forud hos Scania ses eller genses her>>

Konferencen Grøn Transport 2021

Årets Transportmesse den 16.-18. september 2021 i Messecenter Herning tilbyder ligesom i 2019 en konference under titlen Grøn Transport. Konferencen kan denne gang opleves fra ikke blot én men to scener. Det giver rig mulighed for deltagerne at dykke ned i den grønne omstilling for den tunge transport fra mange vinkler.

Fredag den 17 fremlægger 4-leaf Consulting og Frederiksberg Renovation en rapport vedr. status på markedet for elektriske skraldebiler samt deler de erfaringer kommunen har gjort sig med godt 7 års drift af elektriske skraldebiler. Rapporten er udarbejdet for Region Hovedstaden/Copenhagen Electric og indeholder ligeledes en guide til kommuner og andre aktører der skal igang med elektrificering på området. Se program for fredag på scene 2 her>>

Rapporten kan hentes i sin helhed på RegionH/Copenhagen Electric siden her>>>

Webinar og Workshop omkring mobilitet med Innovation Skaane & Future by Lund

Innovation Skåne bjuder tillsammans med Future by Lund inom ramen för projektet Mobilitet på Tvärs in till kombinerat webinar och workshop där vi tillsammans med dig som deltagare vill hitta nya perspektiv och idéer på hur vi kan arbeta för en mer hållbar och sammanhängande mobilitet i Öresundsregionen.

På programmet står spännande keynotes och vi presenterar fem konkreta cases, där vi engagerar dig som deltagare för att tillsammans tänka nytt. Dessutom – vi bjuder på en rapp paneldebatt och lansering av vår alldeles nya digitala mötesplats (ett Escape Room och frågan är: klarar du att ta dig ut?)

Elbilforeningen i Norge fylder 25 år!

Norsk elbilforening fyller 25 år i år. Det markerer vi her med prisutdeling og boklansering – i et fullstendig utslippsfritt talkshow med like utslippsfrie kjentfolk som gjester.

Hva med elbiler? Det var noen i manges øyne komiske, stuttvokste Donald-kjøretøy bare de færreste av oss faktisk hadde observert ute i trafikken, og enda færre hadde troen på at hadde noe som helst med fremtiden å gjøre.

Så feil kan man ta.

Se Elbilforeningens jubileumssending her>>

 

El-færgen Ellen - heldagstur til Ærø med IDA automotive og IDA maritim

El-færgen "Ellen", der sejler mellem Ærø og Als, blev sat i drift sommeren 2019.
Ellen har verdens største maritime batteripakke på 4.300 kWh og er samtidig det skib i verden der kan sejle længst på el uden back-up fra diesel maskine!

Efter utallige udfordringer undervejs i projektet er færgen nu i daglig drift og har til fulde indfriet forventningerne.

Læs mere og tilmeld på IDA>>>

EL-BUSSERNE KOMMER – Mød BYD og Anchersen

En af de helt store bidragsydere til reduktion af CO2 og forureningen i byerne er el-busserne. Mød en af de helt store producenter, nemlig kinesiske BYD der med mere end 50.000 solgte busser har en god position i markedet for el-busser.

Tilmelding via IDA >>>>

EL-Nettet og elektriske køretøjer – V2G (vehicle to grid)

Den grønne omstilling stiller store krav til infrastrukturen. En af de mest lovende teknologier til en smartere udnyttelse er V2G teknologien som vi sætter fokus på ved dette arrangement der afholdes i PowerLabDK hos DTU i Lyngby den 23. januar 2020. Tilmelding via IDA >>>>

Busworld 2019

Busworld konference og udstilling afholdes hvert andet år og er stedet hvor alle med interesse for og involvering i bus transport mødes. I år var udstillingen flyttet til Bruxelles Expo og mere end 40.000 besøgende fandt vej hertil.

Det er meget tydeligt, at elektrificeringen af bustransport området fylder rigtig meget, selvom også andre teknologier som gas og brændselsceller blev promoveret. Det må forventes, at City busser er der hvor gennembruddet for elektrificeringen sker først - også på trods af de "blandede" erfaringer der er set i projekter rundt omkring i verden de seneste år. Men teknologierne modnes og priserne er faldende, så det må forventes, at det virkelige kommercielle gennembrud ikke er langt væk.

Fully charged live, Silverstone, 7-9 juni 2019

Fully Charged show afholder nu for anden gang Fully Charged live på Silverstone banen i UK. Det ligner et brag af et program. Check det ud her>>>

EV Momentum, Berlin, 21-23 Maj 2019

Det er anden gang der afholdes EV Momentum som en del af CWIEME i Berlin.

Konferencen styres af Roger Atkins, Electric Vehicles Outlook og har et godt og bredt fagligt indhold. Se program>>>

P4G Copenhagen Summit 2018

P4G Copenhagen Summit 2018 blev afholdt i København den 19-20 Oktober 2018.

Statsledere, virksomheder, NGO'er mm. var samlet til topmøde i København i week-enden for at sætte fokus på klimaforandringerne og facilitere partnerskaber der skal bidrage til at finde konkrete løsninger til imødegåelse af de værst tænkelig scenarier.
Dronningen var vært ved en middag fredag aften på Christiansborg hvor hun i sin tale gav udtryk for den bekymring klimaforandringerne skaber. Forud for topmødet havde den seneste rapport fra IPCC sat rammen for den alvor der bliver mere og mere tydelig hvis vi ikke får reduceret udslippet af CO2 i atmosfæren meget meget hurtigt.

4-leaf Consulting var med på topmødet der har til hovedformål gøde jorden for partnerskaber - public og private og på tværs af lande og regioner. Klimaproblemet ER globalt og skal adresseres som en fælles udfordring på alle står overfor. Det lykkedes til fulde og konference blev afsluttet med en "award ceremony" hvor Kronprinsesse Mary overrakte prisen til den vindende partnerskabsløsning.

Se P4G full recap via youtube her>>>

Copenhagen Historic Grand Prix 2018

Der var stor interesse fra både "store og små" på CHGP for den elektriske go-kart der lød som hhv. en Ferrari V12, Shelby V8 og en Harley Davidson med SoundRacer kittet monteret.

Harbilt'en var i denne sammenhæng den mest klassiske bil men flere viste også interesse for ombygning af klassiske biler/sportsvogne til el - omend det er et emne der deler vandene;-)

Solcelle-løsninger baseret på flexible CIGS paneler lige til at montere på bilen, båden eller campingvognen var også et hit!

Mød 4-leaf på Copenhagen Historic Grand Prix 4-5 August

Du kan møde 4-leaf på Copenhagen Historic Grand Prix'et den 4-5 August hvor vi har et par af projekterne med og du kan få en snak med konstruktøren - Klaus Nissen.

Desuden viser vi SoundRacer produkterne frem og Kenneth Palmestål fra SoundRacer i Sverige vil også være at finde på standen.

EV Momentum Berlin 19-21 Juni 2018

Vi var med da et helt nyt 3 dages summit - EV Momentum, blev afholdt parallelt med CWIEME i Berlin den 19-21 Juni. Et ganske omfattende konference program der dækkede alt fra status på Litium ressource situationen til state of the art race teknologi repræsenteret ved head of electrical hos Williams F1 teamet, Rob Millar.

Danske Henrik Fisker var også til stede og drøftede bl.a., i en keynote disruption session, status på solid state batterier og betydningen for hele e-mobility området.

Onsdag sluttede med award show hvor vinderen af den første EV Momentum award blev UK baserede RETORQ Motors Ltd for deres avancerede kompakte elmotor. Jesper benyttede lejligheden til at ønske tillykke..