Hyperloop - fremtidens emissionsfri transportform

Siden Elon Musk i 2013 udgav et white paper omkring Hyperloop er der vokset en industri og et forskningsmiljø op omkring denne fremtidens emissionsfri transportform.

Hyperloop transporterer personer og gods gennem nær-vakum rør på magnetbaner med hastigheder på op til 1.000 km/t fra by-midte til by-midte og udgør dermed et yderst attraktivt alternativ til såvel luftfart som højhastighedstog.

En stribe virksomheder udvikler i disse år det teknologiske fundament og fastlægger standarder på området og det er realistisk at vi ser de første hyperloops i Europa allerede i dette årti. Eksempelvis vil en tur fra Paris til Berlin kunne gøres på godt en time og København-Hamborg på 55 min - vel at mærke uden udledning af CO2.

Denne korte video giver et lille indblik i Hyperloop konceptet: the hyperloop may disrupt more than just travel. Hyperloop til godstransport er også undervejs, bl.a. på containertransport. Havnen i Hamborg igangsatte i 2018 et projekt sammen med Hyperloop TT - Hyperport>>

En stor del af udviklingen sker her i Europa og støttes bl.a. af EU komissionen der har bevilget 15 mio. Euro til etablering af et Europæisk testcenter i Groningen i Holland.

4-leaf Consulting er medstifter af Hyperloop Denmark - en frivillig forening der ønsker at fremme kendskabet til Hyperloop som transportform i Danmark.