Elbiler har været spået som fremtiden i en hel del år efterhånden, men det virker som om der nu for alvor er sat gang i omstillingen. Godt hjulpet på vej af diesel-skandalen og den øgede bevidsthed omkring den enorme forurening dieselbilerne bidrager med i byerne - og naturligvis - klimakrisen!

Der er vel ikke den bilproducent der ikke har elbiler i støbeskeen efterhånden - om det så gælder så klassiske og ærke konservative mærker som Jaguar og Range Rover, så er de også langt fremme med deres program.

Der var nok en del der spærrede øjnene op da Harry og Meghan til deres bryllup kørte afsted i den ikoniske og smukke Jaguar E type ombygget til eldrift. Bilen, der af Enzo Ferrari er benævnt "the most beautiful car in the world" er ombygget så den bibeholder sit smukke ydre men har med ombygningen fået tilført performance der matcher tidens standarder - og ingen CO2 udledning naturligvis..

Er El-biler virkelig renere end biler med forbrændingsmotorer?
Der er en ting i debatten omkring elbiler vs biler med forbrændingsmotorer der ser ud til at fortsætte med at dukke op i debatten. Man fristes til at sige "de sidste krampetrækninger fra en industri der er ved at blive lagt i graven..". Her et par links til en artikel og en rapport der behandler emnet seriøst: Bloomberg artikel fra Januar 2019>>> og en "well to wheel" livscyklus rapport fra Wood Mackenzie>>>

El-bilens rejse er spændende - det er der lavet en film om
Tesla's Elon Musk tweetede for nylig; "Great electric car documentary about early days of Tesla, GM Volt, Nissan Leaf & Gadget. So much has happened since then." Det må man give ham ret i. Med spotlyset lysende så kraftigt på Elon og Tesla er det imponerende at se hvor langt han (Tesla) er kommet siden starten. Mange af de udfordringer Tesla og andre producenter er gået gennem, incl. en finanskrise, er fint dokumenteret i denne facinererende film; Revenge of the Electric Car.

El-bilens historie rækker langt tilbage
Og hvis du gik og troede, at el-bilen er en ny opfindelse, så må du tro om! El-bilen så dagens lys helt tilbage i 1884 og var i en årrække det foretrukne køretøj i byerne - af naturlig årsager; de larmede ikke og udsendte ikke røg og partikler ud. Men både omkostninger og rækkevidde talte til fordel for fossil-bilerne og i begyndelsen af sidste århundrede overtog disse så scenen - helt eller delvist i et århundrede. Men - der har været forsøg på genoplivning undervejs - se den spændende historie her>>>