Rådgivning, projekter, prototyper

Teknologierne er der - stabile batterier og BMS systemer, kraftige holdbare motorer osv., der er overlegne i fht. forbrændingsmotorer på langt de fleste parametre - incl. totaløkonomi!

Ingen tvivl - morgendagens teknologier bliver endnu bedre - men sådan har det vel i grunden altid været, så der er ingen grund til at vente - sæt strøm til fremtiden nu!

Drømmer du om, at cruise lydløst over havet i din "motorbåd" på strøm du selv producerer fra dine solceller? Eller, at få elbilens moment og køreegenskaber i din Jaguar XJ hvor motoren har set bedre dage? Eller noget helt tredje.

4-leaf konsulenterne har erfaring fra mange forskelligartede projekter, ombygning af motorcykler, design af go-kart mv. (se eksempler på projekter nederst på siden). Vi tilbyder udvikling af projekter på fordelagtige vilkår, som hovedregel på konsulentvilkår. Men - hvis vi vurderer projektet har potentiale til videre kommercialisering går vi gerne ind i udviklingsprojektet og tager aktivt medansvar.

Opgradering af batteri i e-golf

Vi startede med at tage egen medicin:
VW e-golf fra 2015 med 24 kwh batteri og 143.000 på nålen havde tabt lidt af kapaciteten (ca. 15%) og ved vinterkørsel gav det lidt udfordringer på rækkevidden.

Løsningen var at tage batteriet fra en af de nyere modeller (fase 2: 2017-2020) med en kapacitet på 36 kwh. Vi fandt en skadet 2019 model med kun 10.000 på nålen som donor.

Resultatet blev at rækkevidden herefter nåede op på 272 km mod den tidligere rækkevidde på 155 km.

CASE / Kundeprojekt:

Vi fik skiftet batteri på vores snart 6 år gamle e-Golf med 130000  km på klokken. Ikke at batteriet var blevet meget dårligere, men tanken om at kunne køre over 100 km længere på en opladning uden at skifte bil betød meget for os.

Og det har vi ikke fortrudt - næsten som at få ny bil igen. Prisen for at få skiftet batteri er overkommelig, og da vi fik solgt det gamle batteri var det en billig omgang.

Carsten Sørensen

Hybrid diesel-elektriske busser

4-leaf Consulting udvikler, i samarbejde med en række partnere, en hybrid diesel-elektrisk løsning der på baggrund af den eksisterende diesel baserede drivlinie, reducerer CO2 udledningen og diesel forbruget.

Kontakt os hvis du vil høre nærmere omkring denne løsning.

Ombygning af MC

Denne el motorcykel er bygget over en Honda CBR 600 F2 fra 1994. Den er forsynet med 15 stk. 12V Bly-gel batterier, som er forbundet så de ialt leverer 60V.

Ved fuld acceleration får motoren 750 ampere - dvs. 45.000 watt!!

Motorcyklen er synet og godkendt og fritaget for reg. afgift. Motorcyklen satte tidligere NEDRA verdensrekord for konverterede gademotorcykler 48V. Tophastighed ca. 100km/t

Elektrisk Go-kart

Dette projekt er en elektrisk go-kart til brug på indendørs go-kartbaner.

Go-karten er en et år gammel DINO udlejningskart fra Roskilde racing center.

Motoren er en mars 3001 ac motor. controlleren er en KBL 72301X fra kelly controller. Batterierne er A123 20ah celler. Den kan enten køre med 22 eller 44 celler.