Rådgivning, projekter, prototyper

Teknologierne er der - stabile batterier og BMS systemer, kraftige holdbare motorer osv., der er overlegne i fht. forbrændingsmotorer på langt de fleste parametre - incl. totaløkonomi!

Ingen tvivl - morgendagens teknologier bliver endnu bedre - men sådan har det vel i grunden altid været, så der er ingen grund til at vente - sæt strøm til fremtiden nu!

Vi bistår i projekter og gennem udvikling af prototyper med at få morgendagens teknologier modnet og i markedet.

Opgradering af batteri i e-golf

Vi startede med at tage egen medicin:
VW e-golf fra 2015 med 24 kwh batteri og 143.000 på nålen havde tabt lidt af kapaciteten (ca. 15%) og ved vinterkørsel gav det lidt udfordringer på rækkevidden.

Løsningen var at tage batteriet fra en af de nyere modeller (fase 2: 2017-2020) med en kapacitet på 36 kwh. Vi fandt en skadet 2019 model med kun 10.000 på nålen som donor.

Resultatet blev at rækkevidden herefter nåede op på 272 km mod den tidligere rækkevidde på 155 km.

CASE / Kundeprojekt:

Vi fik skiftet batteri på vores snart 6 år gamle e-Golf med 130000  km på klokken. Ikke at batteriet var blevet meget dårligere, men tanken om at kunne køre over 100 km længere på en opladning uden at skifte bil betød meget for os.

Og det har vi ikke fortrudt - næsten som at få ny bil igen. Prisen for at få skiftet batteri er overkommelig, og da vi fik solgt det gamle batteri var det en billig omgang.

Carsten Sørensen

Hybrid diesel-elektriske busser

4-leaf Consulting udvikler, i samarbejde med en række partnere, en hybrid diesel-elektrisk løsning der på baggrund af den eksisterende diesel baserede drivlinie, reducerer CO2 udledningen og diesel forbruget.

Projektet har, uden succes, søgt om støtte via EUDP og er derfor nu lukket.